ScEnEs Of mY LiFe


bEnDa Aku,, HaL aKu dAn CaRa Aku,,
Sempat tido 2 jam pagi tadi. Tupp tupp. Ada org ketuk pintu rumah ajak pergi maktab. Haha

Tembok kat DS tu dulu xde tangga. Lepas riadah petang, sbb mlas ambik jalan jauh, terus panjat tembok tu. Then pengetua datang ambik nama. Ofkos, mesti kena cubitan kasih sayang pengetua. Tak lama kemudian, wujudlah tangga yg menghubungkan tembok tu dengan jalan raya. Memudahkan pelajar lelaki pergi makan selepas beriadah. #MRSMJeli #Ansara #CentreOfExcellence

Sempat tido 2 jam pagi tadi. Tupp tupp. Ada org ketuk pintu rumah ajak pergi maktab. Haha

Tembok kat DS tu dulu xde tangga. Lepas riadah petang, sbb mlas ambik jalan jauh, terus panjat tembok tu. Then pengetua datang ambik nama. Ofkos, mesti kena cubitan kasih sayang pengetua. Tak lama kemudian, wujudlah tangga yg menghubungkan tembok tu dengan jalan raya. Memudahkan pelajar lelaki pergi makan selepas beriadah. #MRSMJeli #Ansara #CentreOfExcellence

Tagged: ansaramrsmjelicentreofexcellence

Iftar dengan mereka dan sambut birthday @baasitrazali

Iftar dengan mereka dan sambut birthday @baasitrazali

By @abe_shae 

"17 Ramadhan tahun ke dua hijrah… Junjungan mulia Nabi Muhammad S.A.W ,sahabat2 nya dan kaum Muslim yang lain berperang dengan orang kafir demi agama yang kekal hingga kini… Bertenterakan 313 mereka berjaya menghancurkan tentera kaum kafir. Peristiwa ini dinamakan PERANG BADAR.
.
.
.
A century has past and a new history has been written, and now Muslim meet a new enemy, lagi kejam dari puak kafir Arab…and we called them Zionist and Israel
.
.
.
Kekejaman mereka bukan setakat bunuh rakyat2 disana….mereka diusir dari tanah mereka(palestin), bayi2 ditikam…gadis2 dirogol beramai-ramai oleh tentera2 mereka…they slaughtered everyone x kira awak tuh orang tua or Bayi kecik sekalipon…
.
.
.
.
Bila ditanya “why you didn’t run away from here and go to neigjbouring country”…And they said” if we run away, than who else gonna save the al-Aqsa and keep it safe”..
.
.
.
Brothers….and sisters…..include them in our du’a in every solat that we do…kita ada bulan Ramadhan disisi kita…kita ada malam Lailatul Qadar…dalam 10 orang mesti sorang dapat lailatul Qadar…x perlu ustaz2 atau ahli2 agama jer mintak doa…tak perlu tunggu perdana menteri pon nak berdoa…tak perlu tunggu mak bapak kita nak berdoa…tak perlu tunggu member kita nak berdoa..awak x pakai tudung pon boleh berdoa…awak ada dosa pon boleh berdoa… Awak pernah buat maksiat pon boleh berdoa…jangan kita jadi buih di pantai… Banyak tapi rapuh
.
.
.
Umur aku 19 tahun…sedang menunggu degree…kerja pon setakat tolong ayah jer…kewangan still bergantung kat mak bapak…the only thing I can do is DOA jer….pak cik yang gaji 10 ribu, 20 ribu….menteri2 luar sana… Tak kan nak doa jerπŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’ #Pray4Gaza #Pray4Palestine #Ramadhan #PrayForPalestine #PrayForGaza #Palestine #Gaza #GazaUnderAttack ” via @PhotoRepost_app

By @abe_shae

"17 Ramadhan tahun ke dua hijrah… Junjungan mulia Nabi Muhammad S.A.W ,sahabat2 nya dan kaum Muslim yang lain berperang dengan orang kafir demi agama yang kekal hingga kini… Bertenterakan 313 mereka berjaya menghancurkan tentera kaum kafir. Peristiwa ini dinamakan PERANG BADAR.
.
.
.
A century has past and a new history has been written, and now Muslim meet a new enemy, lagi kejam dari puak kafir Arab…and we called them Zionist and Israel
.
.
.
Kekejaman mereka bukan setakat bunuh rakyat2 disana….mereka diusir dari tanah mereka(palestin), bayi2 ditikam…gadis2 dirogol beramai-ramai oleh tentera2 mereka…they slaughtered everyone x kira awak tuh orang tua or Bayi kecik sekalipon…
.
.
.
.
Bila ditanya “why you didn’t run away from here and go to neigjbouring country”…And they said” if we run away, than who else gonna save the al-Aqsa and keep it safe”..
.
.
.
Brothers….and sisters…..include them in our du’a in every solat that we do…kita ada bulan Ramadhan disisi kita…kita ada malam Lailatul Qadar…dalam 10 orang mesti sorang dapat lailatul Qadar…x perlu ustaz2 atau ahli2 agama jer mintak doa…tak perlu tunggu perdana menteri pon nak berdoa…tak perlu tunggu mak bapak kita nak berdoa…tak perlu tunggu member kita nak berdoa..awak x pakai tudung pon boleh berdoa…awak ada dosa pon boleh berdoa… Awak pernah buat maksiat pon boleh berdoa…jangan kita jadi buih di pantai… Banyak tapi rapuh
.
.
.
Umur aku 19 tahun…sedang menunggu degree…kerja pon setakat tolong ayah jer…kewangan still bergantung kat mak bapak…the only thing I can do is DOA jer….pak cik yang gaji 10 ribu, 20 ribu….menteri2 luar sana… Tak kan nak doa jerπŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’ #Pray4Gaza #Pray4Palestine #Ramadhan #PrayForPalestine #PrayForGaza #Palestine #Gaza #GazaUnderAttack ” via @PhotoRepost_app

Tagged: gazaunderattackprayforgazapray4gazaramadhanpray4palestineprayforpalestinegazapalestine

By @syhdamiramohd “Repost from @denabahrin  Bismillah,
I have been crying a lot today. I actually started to constantly checking out news and updates about palestine on twitter today. You too, please do so. Please check out #GazaUnderAttack , you’ll realize how much we’ve been missed out. The world has to know. We muslims, we actually know about this. We do. We know. But somehow we forget , because the media distracts us with something else. Na’uzubillah. That’s our mistakes. Wallahi, we need to spread this more. It’s happening again and again and again . Spread about this. Include them in our du’a. In every prayer. In every thought, Allah is surely listening.

Kalau tengok twitter israel rasa nak sepak sepak je cerita lebat diorang macam biasa diorang la victim. Tapi , kita pun tak mampu buat apa. Melainkan, doa. Kongsi.

Du’a is so powerful. Very powerful. Especially in this Ramadhan, where we are just tested with hunger and some problems. They are facihrg death of their beloved ones or even themselves. Allah al musta’an.

Kalau tengok setiap gambar. Tak perlu jadi muslim pun,mana mana manusia akan break down. Sampai hati mereka ya Allah.

The world has to know. The world needs to care. Ummah, let’s keep ok praying. Get to know about this. May Allah bless the mujahideen they are mashaa Allah so brave and incredibly amazing. Allah loves them. Allah is with the real fighters. *menangis* serious memang menangis kalau kita tengok gambar je pun.

It breaks my heart, so bad. They are so strong. Jannah for them inshaaAllah. Jannah for them.

#freepalestine #prayforgaza #gazaunderattack #freesyria ❀️
via @igrepost_app” via @PhotoRepost_app

By @syhdamiramohd “Repost from @denabahrin Bismillah,
I have been crying a lot today. I actually started to constantly checking out news and updates about palestine on twitter today. You too, please do so. Please check out #GazaUnderAttack , you’ll realize how much we’ve been missed out. The world has to know. We muslims, we actually know about this. We do. We know. But somehow we forget , because the media distracts us with something else. Na’uzubillah. That’s our mistakes. Wallahi, we need to spread this more. It’s happening again and again and again . Spread about this. Include them in our du’a. In every prayer. In every thought, Allah is surely listening.

Kalau tengok twitter israel rasa nak sepak sepak je cerita lebat diorang macam biasa diorang la victim. Tapi , kita pun tak mampu buat apa. Melainkan, doa. Kongsi.

Du’a is so powerful. Very powerful. Especially in this Ramadhan, where we are just tested with hunger and some problems. They are facihrg death of their beloved ones or even themselves. Allah al musta’an.

Kalau tengok setiap gambar. Tak perlu jadi muslim pun,mana mana manusia akan break down. Sampai hati mereka ya Allah.

The world has to know. The world needs to care. Ummah, let’s keep ok praying. Get to know about this. May Allah bless the mujahideen they are mashaa Allah so brave and incredibly amazing. Allah loves them. Allah is with the real fighters. *menangis* serious memang menangis kalau kita tengok gambar je pun.

It breaks my heart, so bad. They are so strong. Jannah for them inshaaAllah. Jannah for them.

#freepalestine #prayforgaza #gazaunderattack #freesyria ❀️
via @igrepost_app” via @PhotoRepost_app

Tagged: gazaunderattackfreepalestinefreesyriaprayforgaza

Siap untuk hari ni. Ke rumah Ajib di rompin. Kenal di sekolah menengah. Alhamdulillah berkawan sampai sekarang.

Dapat kait buah mempelam dan kelapa di rumah atuknya. Serta ke pantai dan bazaar ramadhan di rompin. Paling best berbuka bersama family besar Ajib. Dapat juga hilangkan rindu nak berbuka di kampung bersama keluarga.

Last word, appreciate your family and live happily.

Siap untuk hari ni. Ke rumah Ajib di rompin. Kenal di sekolah menengah. Alhamdulillah berkawan sampai sekarang.

Dapat kait buah mempelam dan kelapa di rumah atuknya. Serta ke pantai dan bazaar ramadhan di rompin. Paling best berbuka bersama family besar Ajib. Dapat juga hilangkan rindu nak berbuka di kampung bersama keluarga.

Last word, appreciate your family and live happily.

Siap untuk hari ni. Ke rumah Ajib di rompin. Kenal di sekolah menengah. Alhamdulillah berkawan sampai sekarang.

Dapat kait buah mempelam dan kelapa di rumah atuknya. Serta ke pantai dan bazaar ramadhan di rompin. Paling best berbuka bersama family besar Ajib. Dapat juga hilangkan rindu nak berbuka di kampung bersama keluarga.

Last word, appreciate your family and live happily.

Siap untuk hari ni. Ke rumah Ajib di rompin. Kenal di sekolah menengah. Alhamdulillah berkawan sampai sekarang.

Dapat kait buah mempelam dan kelapa di rumah atuknya. Serta ke pantai dan bazaar ramadhan di rompin. Paling best berbuka bersama family besar Ajib. Dapat juga hilangkan rindu nak berbuka di kampung bersama keluarga.

Last word, appreciate your family and live happily.

Pantai Hiburan, Rompin.

Pantai Hiburan, Rompin.

Smartphone should be banned! Haha.

Smartphone should be banned! Haha.

"Kan ku ukir nama mu di awal Bukit Ridan" haha

Alhamdulillah. Pagi ni naik bukit. Sampai jugak kat atas walaupun dengan muka mengantuk. At least dapat bakar sedikit lemak yg dipelihara.

Terima kasih kpd chef-chef sekalian yg sediakan breakfast kat atas tu. Dan juga senior-senior yg berkongsi ilmu dan nasihat kpd semua.

"Kan ku ukir nama mu di awal Bukit Ridan" haha

Alhamdulillah. Pagi ni naik bukit. Sampai jugak kat atas walaupun dengan muka mengantuk. At least dapat bakar sedikit lemak yg dipelihara.

Terima kasih kpd chef-chef sekalian yg sediakan breakfast kat atas tu. Dan juga senior-senior yg berkongsi ilmu dan nasihat kpd semua.

Morale down tu biasa. Keep smile. Haha. #TncCup

Morale down tu biasa. Keep smile. Haha. #TncCup

Tagged: tnccup